Jitske Visser

Jitske Visser

Blog
27 februari 2020

Welkom bij de eerste editie van Achter de Leeuw, een terugkerend item om het teamNL rolstoelbasketbal te leren kennen.

Om gelijk de cliché vragen uit de weg te gaan: wat betekent het voor jou om een Orange Lion te zijn?

TROTS! Trots om het oranje pakje aan te hebben, waar TeamNL op de voorkant staat. Trots dat je je land mag tegenwoordigen. Zelfs na zoveel jaar (sinds 2008) blijft het zo speciaal.

Wat zijn je gaafste herinneringen?

WK 2018!! WOW, dat was zo gaaf. Alles viel op zijn plek dat jaar.

2x de Champions League achter elkaar winnen, een onbeschrijfelijke ervaring op het hoogste niveau.

Je speelt nu 3 jaar bij de Thuringia Bulls, ongeslagen voor 58 wedstrijden, wint alles wat er te winnen valt - Duitse league, pokal, euro league - hoe zorg je voor jouw focus?

Elke wedstrijd is een nieuwe uitdaging, je bent zo goed als je laatste prestatie. Als je die hoog houdt wil je daar elke keer overheen. Daarnaast hebben we een vaste wedstrijdvoorbereiding als team, met onder andere de video-analyse en vaste trainingen. Daarnaast houd ik van eten voor de wedstrijd, voor de “goede fuels” en muziek luisteren.

Naast topbasketbal studeer je ook nog, hoe gaat het daarmee?

Ik studeer Psychologie aan de Open Universiteit, zodat ik zelf alles kan indelen. Ene kant heel fijn, andere kant vergt het veel zelfcontrole. Zeker tijdens een zware trainingsweek zijn er andere prioriteiten, waaronder rust, dat is dan ook ok.

Je bent de teamDJ, wat is momenteel je meest beluisterde muzikant?

Momenteel The Weekend, als we met TeamNL zijn stijgen de Nederlandstalige hits in mijn lijst, de meezingers worden daar gewaardeerd.

Nog een liefde… sneakers, hoeveel heb je er ondertussen??

Na een kleine telsessie in het appartement kwamen we uit op 22 in Duitsland + 5 in Zwolle. Als mijn moeder dit maar niet leest……

Jitske, bedankt voor je tijd een veel succes met de bekerfinales, play-offs en Eurocup!

Foto door Sportvibes / Basketball Experience NLMeteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.