Orange Lions Vrouwen

De Nederlandse vrouwenploeg zijn de absolute wereldtop. Als huidig Paralympisch-, Wereld- en Europees kampioen zijn zij HET team. Vanaf 2017 hebben zij alle titels gewonnen die te winnen zijn, hoeveel meer gaan er bijgeschreven worden?

De Orange Lions zijn een geduchte tegenstander voor elk team, met snelheid, teamwork, precisie en veerkracht weten zij titel na titel binnen te slepen. De mentale veerkracht van het team was duidelijk te zien tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo 2020, in de poulefase werd nog verloren van China, terwijl in de finale de Nederlandse overmacht duidelijk was. Tevens was de halve finale een mentale horde, geduchte tegenstander Duitsland stond daar te wachten op de Orange Lions, tijdens London 2012 en Rio 2016 wonnen zij deze halve finale. Dit omzetten naar winst voor de Nederlandse Dames was een belangrijk sportmoment en brak de weg open naar de gouden finale.

Teamselectie

Bekijk ook de selectie van de Orange Lions Mannen:

Orange Lions Mannen

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.