#6 Jitske Visser

Op mijn tiende probeerde ik voor het eerst rolstoelbasketbal, bij een sportclub in Zwolle. Ik was gelijk verkocht. Door een skeletaandoening heb ik onder andere een scoliose (verkromming in de wervelkolom). Hierdoor zit ik heel mijn leven al in een rolstoel. Ik had toen nooit durven dromen dat ik op de Paralympische Spelen van 2008 in Beijing met vijftien jaar het jongste lid van TeamNL zou zijn.

In de jaren hierna heb ik een aantal prestaties neergezet waar ik erg trots op ben. Met het Nederlands team heb ik twee paralympische bronzen medailles uit Londen en Rio de Janeiro binnengesleept en ben ik twee keer Europees kampioen geworden (2013 en 2017). Na het brons op het wereldkampioenschap in 2014, ging in 2018 eindelijk de grote wens in vervulling; wereldkampioen!

In het seizoen 2017/2018 heb ik ervoor gekozen om een volgende stap in mijn carrière te maken en ben ik verhuisd naar Erfurt, Duitsland. Bij de Thuringia Bulls is een fulltime trainingsprogramma beschikbaar waar ik dagelijks kan trainen met een aantal van de beste spelers ter wereld. Dit is uniek in clubverband. Met dit team heb ik twee jaar op rij de Champions League gewonnen, de hoogst haalbare competitie op clubniveau.

Naast mijn topsportcarrière studeer ik psychologie aan de Open Universiteit. Op deze manier kan ik zelf inplannen hoeveel, waar en wanneer ik studeer, waardoor het goed te combineren is met mijn drukke trainingsschema.

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.