#9 Bo Kramer

Ik speel rolstoelbasketbal sinds 2013 en heb sinds het WK 2014 mijn plekje veroverd in het Nederlandse damesteam. In 2015 ben ik uit huis gegaan om fulltime op Papendal te kunnen trainen. Dat doe ik nu nog steeds elke dag om mijn droom werkelijkheid te laten worden: ik wil de beste speelster ter wereld worden. Ik hou wel van een uitdaging.

Ik train 20 uur per week, speel mijn wedstrijden in het weekend bij mijn club in Duitsland en volg daarnaast een opleiding tot fysiotherapeute. Klopt, het is best druk, maar het geeft mij zóveel meer energie dan dat het energie kost. Ik besef mij dan ook vaak hoeveel geluk ik heb omdat ik elke dag de kans krijg om het maximale uit mezelf te halen en mij kan ontwikkelen op zowel sportief als maatschappelijk gebied.

Mijn doorzettingsvermogen heeft mij al ver gebracht en daar vertrouw ik dan ook blindelings op. Op mijn elfde heb ik botkanker in mijn rechter scheenbeen gehad. Ze hebben toen mijn rechter scheenbeen eruit gehaald en vervangen voor mijn linker kuitbeen. Ik kan nog wel lopen, maar niet rennen of springen. Vandaar dat ik in 2013 de keuze heb gemaakt voor rolstoelbasketbal. Momenteel regerend Europees- en Wereldkampioen kan ik wel stellen; De beste keuze ooit.

Bo Kramer

Motto Bo

"You don't need a hero, it's time to make your own."

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.