#AC Irene Sloof

Ik ben Irene Sloof. Op 9-jarige leeftijd begon ik met basketbal bij mijn lokale vereniging BV Hoofddorp. Op mijn 19e vertrok ik naar Amerika om daar te gaan spelen voor Liberty University. Na 4 kampioenschappen in de conference en 4 NCAA ’appearances’ keerde ik terug naar Nederland om in het nationaal team te spelen en in de Nederlandse ere-divisie terug te keren.
Basketbal is altijd een groot deel van mijn leven geweest en dat is het nog steeds.

Tegenwoordig speel ik niet meer zelf, maar werk ik al weer 12 jaar in de mooiste sport. Mijn huidige functie is hoofdcoach CTO rolstoelbasketbal op Papendal. Ik begeleid een groep jonge meiden en jongens om de beste rolstoelbasketballer te worden die ze kunnen zijn. Het doel is doorstroming naar de nationale teams. Naast deze prachtige functie ben ik assistent coach bij het nationaal damesteam.

Op dit platform Sitness deel ik mijn ervaringen binnen het rolstoelbasketbal als trainer en coach van verschillende nationale teams.

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.