Sta op tegen zitten.


Met bijna 150 bedrijven en ruim 250 particulieren is de zitloze werkdag een groot succes geworden. Er werd veel gedeeld door de deelnemers hoe zij de uitdaging van 25% staand werken aangingen. Wij houden de links naar de warming-up een maand beschikbaar zodat iedereen wat extra vitaliteit in hun dagelijks (werk)leven kan toevoegen.

Gemiddeld zitten we zo’n 7,5 uur per dag. Maar: één uur op je kont, is vijf minuten eerder dood. Heftig? Het is de harde waarheid. Sta op tegen zitten en kom met de hele organisatie in actie.

Veelzitters raken sneller vermoeid, het stimuleert een slechte stofwisseling en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt dat de negatieve gezondheidseffecten van zitten onafhankelijk is van de hoeveelheid sport die iemand uitvoert. Dus als je na een lange dag zittend werken ’s avonds naar de sportschool gaat om het zitten te compenseren dan is dat goed en misschien wel leuk maar niet zo effectief.


Medifit Fysiotherapie Haagse Beemden

- "Wij denken erg positief terug aan vorig jaar, vooral de oefeningen die we als team tussendoor deden waren erg leuk! De fysiotherapeuten zijn van nature al erg actief en staan al bijna de hele dag! Maar het delen op sociale media maakte het voor onze patiënten ook weer aantrekkelijker om er toch even over na te denken! Dus we doen graag weer mee met ons team!"

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.