#1 Robin Poggenwisch

Ik ben geboren in Duitsland, maar na de scheiding van mijn ouders op mijn vijfde met mijn moeder en zus naar Nederland gekomen. Toen ik dertien jaar was ben ik na een ongelukkige val tijdens zaalvoetballen verlamd geraakt aan beide benen.

Tijdens mijn revalidatie maakte ik voor het eerst kennis met rolstoelbasketbal. Het duurde niet lang voordat ik me had aangemeld bij de Utrechtse club sc Antilope. Ik heb hier vier jaar gespeeld voordat ik het avontuur in het buitenland ben aangegaan. Dat avontuur begon in Spanje en heeft me daarna in Frankrijk, Duitsland en Turkije gebracht.

Momenteel ben ik weer in Frankrijk beland, bij Saint-Avold Red Dragons. In al die jaren dat ik in het buitenland speel, ben ik ook altijd blijven uitkomen voor het Nederlands team. Ik maak al vanaf 2005 deel uit van de nationale selectie. We zijn volop in voorbereiding voor het EK, dat in Polen wordt gehouden.

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.