#15 Mariska Beijer

Naast de titels Paralympisch- Wereld EN Europeeskampioen ben ik in 2018 en 2021 uitgekozen tot beste speelster van de wereld. Op alle titels ben ik heel trots!

Mijn rechter voet en onderbeen zijn geamputeerd nadat bij mij het logesyndroom was geconstateerd. In mijn linkerbeen heb ik dystrofie en lymfeobstructie. Verder heb ik onder meer astma en heb ik een Wilms-tumor in mijn linker nier overleefd.
Het heeft mij er nooit van weerhouden om te sporten. Ik vind rolstoelbasketbal geweldig en heb een aantal mooie prijzen gepakt in mijn carrière. Zo ben ik Europees en wereldkampioen geworden, heb ik tweemaal een paralympische bronzen plak gewonnen en ben ik een keer uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP).
Naast het sporten heb ik gestudeerd. Onder meer aan de Johan Cruyff University en aan de University of Wisconsin – Whitewater USA. Na mijn studie heb ik parttime gewerkt om ervaring op te doen in Marketing, nu heb ik mijn eigen bedrijf opgericht om als freelancer te werken, te spreken en clinics te geven. Als ik tijd over heb vind ik het leuk om te lezen, gamen, netflixen of creatief bezig te zijn.

Mariska Beijer

Motto Mariska

"Niet geschoten is altijd mis - Johan Cruijff"

Van Basketbal tot Marketing

Basketbal, Marketing en Spreker, hiervoor kunt u bij mij terecht! Neem contact met mij op voor vrijblijvende informatie. Groepsclinics verzorg ik via stichting BEN.

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.