#8 Julia van der Sprong

Ik was zestien jaar oud toen ik een acute ontsteking aan mijn ruggenmerk kreeg, wat uiteindelijk voor een dwarslaesie heeft gezorgd. Ik kon van de ene op de andere dag niet meer lopen. Nu, na vele uren revalidatie, kan ik weer kleine afstanden lopend overbruggen. Maar voor lange afstanden en met sporten ben ik afhankelijk van mijn rolstoel.
Voor mijn handicap deed ik al veel aan sport. Ik hockeyde, schaatste en skeelerde. Stilzitten was dus geen optie voor mij. Op de talentendag voor paralympische sporten heb ik verschillende sporten uitgeprobeerd. Maar al vrij snel werd duidelijk dat ik rolstoelbasketbal het leukste vond. Na een jaar kwam ik bij het Nederlands team en sinds september 2017 woon ik op Papendal om fulltime te kunnen trainen.
Naast mijn topsportcarrière volg ik de studie Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De combinatie van sport en studie werkt erg goed voor mij. Ik voel me er prettig bij en hoop het nog lang zo te kunnen doen.

Artikelen door Julia

Julia van der Sprong

Motto Julia

"The idea is not to make your opponent believe that you might block their shot, the idea is to block their shot"

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.