#7 Dagmar van Hinte

Van jongs af aan ben ik al met sport bezig. Dit begon met atletiek waar ik jaren mijn energie in kwijt kon. Nadat ik dit niet meer kon beoefenen door de blessure/handicap die ik opliep ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe sport omdat ik sport heel belangrijk vind en zelf ook graag wil blijven bewegen. Als eerste kwam ik terecht bij de paralympische zwemploeg. Hier ben ik een mooie ervaring rijker geworden maar heb ik door omstandigheden ervoor gekozen om een nieuwe sport te zoeken. Ik kwam terecht bij het rolstoelbasketbal.

Ik ben begonnen bij Devedo, waar ik nu nog steeds met veel plezier speel. Rolstoelbasketbal is een sport die er hard aan toe kan gaan en erg snel en tactisch is. Dit is wat mij aansprak toen ik hier terecht kwam. Mijn doel is om komend jaar de paralympische spelen in Tokyo te behalen en samen met het team voor goud te strijden. Met mijn selectie afgelopen WK in Hamburg heb ik mijn eerste stap in die richting mogen zetten.

Ik ben blij dat ik in rolstoelbasketbal een sport gevonden heb waarin ik mezelf kan blijven uitdagen.

Artikelen door Dagmar

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.