#10 Joost Morsinkhof

Ik was negen jaar toen ik betrokken raakte bij een verkeersongeluk met een vrachtwagen. Na een lange poos in het ziekenhuis en een zwaar revalidatieproces kwam ik via mijn basisschool in aanraking met rolstoelbasketbal. Eén clinic was voldoende om erachter te komen dat dit de sport was die bij mij paste. Een week na die clinic was ik lid bij mijn eerste club, ISV Hengelo.

Ik heb daar een paar jaar met veel plezier gespeeld voordat ik de overstap naar het Rotterdamse Arrows ’81 maakte. In dat jaar ben ik ook begonnen met de trainingen op Papendal en werd ik voor het eerst geselecteerd voor het nationale team. Ik kan met trots zeggen dat ik ondertussen al een EK en WK heb mogen meemaken.

Mijn clubcarrière speelt zich inmiddels af in Duitsland. Via Arrows ’81 en sc Antilope in Utrecht ben ik aan het begin van dit seizoen in de 2e Bundesliga bij het Duitse Baskets ‘96 Rahden beland. We hebben een ongekend succesvol seizoen gedraaid en zijn ongeslagen gepromoveerd naar de 1ste Bundesliga, waar we komend seizoen in zullen uitkomen.

Artikelen door Joost

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.