#26 Jelle van der Steen

Ik heb zes jaar bij het Korps Mariniers gezeten. In die hoedanigheid verbleef ik vier jaar in het buitenland. Ik ben in brandhaarden als Bosniƫ en Irak geweest. Maar eenmaal terug in Nederland sloeg het noodlot toe. Ik leed aan posttraumatische stress stoornis (ptts) en kreeg een black-out achter het stuur. Met de achterkant van mijn auto ben ik in een sloot beland en brak mijn rug en nek.

Met rolstoelbasketbal had ik niks. Tot een vriend, die de sport al beoefende, op een dag vroeg waarom ik niet een keer meeging naar een training. Verrassend genoeg vond ik het erg leuk. Rolstoelbasketbal geeft mij een bepaalde voldoening en het zorgt voor rust in mijn hoofd waardoor ik mijn gedachten kan verzetten.

Ik bleek ook nog een aardig balletje te kunnen gooien. Dat hielp natuurlijk wel. In aanloop naar de Spelen van 2016 in Rio maakte ik onderdeel uit van het Nederlands team, maar viel op het laatste moment net buiten de selectie. Daarom heb ik mijn pijlen nu gericht op de Spelen van 2020 in Tokio.

Artikelen door Jelle

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.