30 juni 00:00 - 07 juli 00:00

Het toernooi voor de vrouwen, met een deelnemersveld van zes teams, zal in Nederland plaatsvinden. Behalve Nederland doen ook Groot-Brittannië, Duitsland, Turkije, Spanje en Frankrijk mee.

Stichting Basketball Experience NL (BEN) zal de organisatie op zich nemen. BEN organiseert veel evenementen en activiteiten in het rolstoelbasketbal in Nederland. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) is als partner bij het evenement betrokken.

Het EK 2019, dat van 30 juni t/m 7 juli wordt gehouden in Rotterdam, is een belangrijk toernooi voor de Nederlandse vrouwen. Een plek bij de eerste vier levert de Orange Angels een ticket voor de Paralympische Spelen in 2020 in Tokyo op. Paralympisch goud is nog het enige goud dat op de palmares van de vrouwen ontbreekt.

Bondscoach Gertjan van der Linden is er blij mee dat het Europees Kampioenschap volgend jaar in Nederland wordt gehouden.

“Een EK in eigen land spelen is altijd bijzonder. Ik spreek uit eigen ervaring. Bovendien is er een ticket voor de Paralympische Spelen in 2020 te verdienen. Wat is er mooier om dat te doen voor eigen publiek!?” - Gertjan van der Linden, bondscoach.

Kaartjes en het programma zijn terug te vinden op www.ecwa2019.com

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.