ArboNed meldt zich als eerste ambassadeur Sitness #staoptegenzitten

Nieuws
23 december 2019

Arbodienstverlener ArboNed stapt als eerste in om het project Sitness een boost te geven. Als kickstarter van dit project slaan zij de handen ineen met initiatiefnemers SKO en stichting BEN om heel Nederland bewust te maken van de schadelijke gevolgen van hun zitgedrag, en vitaler te maken.

Sitness
Sitness is een initiatief van stichting BEN (Basketball Experience NL) en SKO (projectinrichtingen) en ontstaan uit een sponsorpropositie van sportmarketingbureau Triple Double ten behoeve van het Nederlands team rolstoelbasketbal. Met het Sitness project kunnen bedrijven hun werknemers bewuster maken van hun zitgedrag en uiteindelijk werken aan een vitale werkomgeving. Daarnaast ontmoeten werknemers de rolstoelbasketballers van het Nederlands team, ondervinden werknemers aan den lijve wat het is om zittend te sporten en ervaren in gesprek met de sporters hoe je om kunt leren gaan met onverwachte veranderingen op de werkvloer en in de privésfeer.

Zitloze werkdag

‘We trappen Sitness af op 28 januari 2020 met deZitloze werkdag, waarbij we proberen middels dit jaarlijkse terugkerend evenement mensen bewust te maken van ons zitgedrag en de gevolgen daarvan,’ aldus Toine Klerks, directeur van stichting BEN. We vragen bedrijven hun medewerkers te stimuleren mee te doen met een warming-up en op deze dag minimaal 25% van de werkdag staand uit te voeren en dit te delen via de hashtag #staoptegenzitten.

Ambassadeurs
Het project wordt de komende twee jaar ondersteund door drie ambassadeursbedrijven met ieder hun specialiteiten op het gebied van vitaliteit. Deze bedrijven hebben zich voor twee jaar verbonden aan Sitness en vormen gezamenlijk de denktank en krachtbron achter het project. De eerste die daar voor tekende was ArboNed. ‘We hoefden daar niet lang over na te denken,’ bevestigt Henk Hummel, algemeen directeur van ArboNed bij de ondertekening van het samenwerkingsverband op ArboNed locatie Zwolle. ‘De doelstellingen van Sitness passen heel goed bij ArboNed. Als expert op het gebied van verzuim-preventie en –begeleiding, helpen wij mkb-ondernemers dagelijks met het gezond en vitaal maken én houden van hun werknemers. Dagelijks staan we klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers. Veel werknemers brengen het grootste gedeelte van hun werkdag zittend door en onderschatten de langetermijnrisico’s daarvan. Terwijl die echt een schrikbarend effect hebben op de gezondheid en vitaliteit. Als trotse partner van Sitness staat ArboNed op tegen zitten en vervult samen met de andere betrokken partijen en initiatiefnemer SKO een actieve rol in dit project om zo meer werknemers in beweging te krijgen.’

Meteen aan de slag?

Kennismaken met Rolstoelbasketbal of meer weten over 'goed' zitten? Boek een clinic met het team of vraag zitinstructies aan.